Walentynkowo w Technikum gastronomicznym W konkursie wyrobu słodkiego Walentynki 2014 wzięło udział 24 uczniów technikum gastronomicznego z Zespołu Szkół w Janowie Lubelskim.
Wśród nich było: Uczniowie Ci wykazali się dużym zaangażowaniem i pomysłowością podczas wykonywania swoich prac konkursowych. W konkursie uczniowie mieli swobodę wyboru rodzaju ciasta konkursowego, wielkości, formatu oraz techniki dekoracji. Dlatego wyroby były wykonane z różnych ciast: piernikowych, biszkoptowych, biszkoptowo- tłuszczowych, wafli. Dominowały głównie kształty serc większego formatu, ale również i małych serduszek, a także piękne muffinki. Masy wykonane zostały głównie na bazie masła i śmietanki z różnymi dodatkami smakowymi. Oprócz wypieków były także dwa bardzo ciekawe bukiety z cukierków przygotowane przez uczniów klasy pierwszej. Kolorystyka, dekoracja i estetyka „słodkich serc” i kompozycji kwiatowych zachwyciła samych uczniów uczestniczących w konkursie, a także całą społeczność szkolną uczniów i nauczycieli. Wybór zwycięzcy był bardzo trudny gdyż prace były wykonane naprawdę ciekawie i widać było wysiłek włożony w ich przygotowanie. Ostatecznie po trudnym wyborze, jury składające się z 2 uczniów i 2 nauczycieli zdecydowało o zwycięstwie uczniów klasy IV Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych, tj:
I miejsce - Aleksandra Fajda, Organizatorki konkursu: p. Bogumiła Kmita i p. Monika Małysza |